تعمیر کارت گرافیک لپ تاپ عنوان مقاله‌ای است که کارشناسان آنی تعمیر آن را تهیه و تنظیم کرده اند. نیت ما برطرف کردن مشکلات مخاطب گرامی در این زمینه می‌باشد. امیدوارم با ارائه این نکات، اطلاعات خوبی در زمینه تعمیر کارت گرافیک لپ تان بدست آورید.

تعمیر کارت گرافیک لپ تاپ امری لازم

اجازه بدهید قبل از این که به موضوع تعمیر کارت گرافیک و راه‌های افزایش این کارت بپردازیم، ببینم اصلا کارت گرافیک چه وظیفه‌ای دارد. آیا ارتقاء این کارت ضروری است. در حقیقت وظیفه کارت گرافیک، دریافت داده‌های دیجیتالی است. سپس این اطلاعات توسط کارت به حالتی تغییر شکل می‌دهد که در یک کامپیوتر قابل نشان دادن باشد.

تعمیر کارت گرافیک لپ تاپ به دلایل متعددی می‌تواند انجام بگیرد. مثلا، وجود اتصالی در صفحه نمایش، استفاده از برنامه‌های متعدد و داغ کردن آن، آب خوردگی بخش‌های داخلی دستگاه، عمر دستگاه، نوسان‌های ناگهانی در جریان برق. این عوامل قادر است بر کیفیت و کارایی کارت گرافیک تاثیر بگذارد.

البته نشانه‌های دیگری نیز برای این مساله می‌توان منظور کرد. شاید خرابی از دیگر قطعات دستگاه نیز باشد. مثلا ممکن است اتصالات کارت سر جای خود محکم نباشد. کارشناسان ما توصیه می‌کنند حتما اتصال کارت را چک کنید چنانچه متوجه نقص کابل شد، آن را اصلاح نمایید.

مراحل تعمیر کارت گرافیک لپ تاپ را بشناسیم

تعمیر کارت گرافیک لپ تاپ را حتما به دست یک متخصص بسپارید. اما قبل از آن اگر از اتصالات کارت مطمئن هستید، می‌توانید قبل از مراجعه به مراکز تعمیر، خودتان دست به کار شوید. به عنوان نمونه، کارت گرافیک جدیدی جایگزین کنید.  اگر مشکل کماکان به قوت خود باقی ماند، پس تعمیر آن قطعه لازم و ضروری خواهد بود. در ادامه توجه شما را به تعمیر کارت گرافیک لپ تاپ و مراحلی که باید در این پروسه طی شود، جلب می‌کنیم:

  • به روزرسانی درایوهای کارت گرافیک،
  • فعال یا غیرفعال ساختن درایور کارت گرافیک،
  • حذف درایورهای گرافیکی و نصب مجدد آن.
  • بررسی فن سیستم. چنانچه فن به خوبی عمل نکند، گرمای حاصله می تواند به کارت و مادربورد صدمه وارد کند.
  • چنانچه کارت گرافیک و مادربورد نیاز به تعمیر یا حتی تعویض داشت، در اسرع وقت اقدام کنید.

دلایل خرابی و تعمیر کارت گرافیک کدام اند؟

تعمیر کارت گرافیک لپ تاپ کار دشواری نخواهد بود اگر با نشانه‌های خرابی آن آشنا باشیم. اگر کارت گرافیک دچار آسیب شده باشد، ممکن است این نشانه‌ها دیده شود:

  • عدم نمایش تصویر هنگامی که لپ تاپ روشن است. این نشانه می‌تواند دال بر خرابی کارت گرافیک باشد،
  • نمایش صفحه سیاه یا آبی،
  • بهم ریختگی تصاویر،
  • هنگ کردن تصویر،

راه‌کارهایی برای جلوگیری از خرابی کارت گرافیک

اگر می‌خواهید هرگز سر و کارتان به مساله تعمیر کارت در لپ تاپ نیفتد، حتما توجه داشته باشید که لپ تاپ را خنک نگه دارید. گاهی اوقات استفاده بیش از حد از برنامه‌های باز شده در لپ تاپ یا ساعات استفاده از دستگاه باعث داغی آن می شود. نکته دیگر این که وقتی لپ تاپ روشن است آن را روی سطحی صاف، بدون پرز ( میز مناسب است اما گذاشتن دستگاه روی پتو، تخت و … دریچه های هوای دستگاه را مسدود می کند) با دسترسی به جریان هوا قرار دهید.

ارتقاء کارت گرافیک خوب یا بد؟

برای بهبود عملکرد لپ تاپ، تعمیر کارت گرافیک لپ تاپ تنها گزینه ممکن نیست. شما می توانید کارت گرافیک دستگاه خود را ارتقاء دهید. این کاری است که بسیاری از گیمرها نیز انجام می دهند. این تصور که این کار، پرهزینه، زمان بر و خطرناک است، گمانی نادرست است.

بسیاری از افراد تصور می کنند که این کار سلامت دستگاه را به خطر می اندازد. در این زمینه باید گفت، برخی از تعمیرکاران متخصص کیت های ویژه ای برای این کار در نظر دارند که برای بالا بردن کارت گرافیک از آنها استفاده می کنند.

عملکرد و کارایی این کیت ها مثبت ارزیابی شده است. تنها به شما توصیه می کنیم که حتما برای این کار نزد یک تعمیرکار ماهر و دوره دیده بروید و گرنه این مساله را فراموش کنید.

تعمیر کارت لپ تاپ در مقابل ارتقاء کارت گرافیکی دستگاه، مسلما نیازی به این همه دقت نظر و وسواس ندارد. زیرا ارتقاء کارت، قواعد خود را داراست. شما نمی توانید هر لپ تاپی را ارتقاء بدهید. فقط لپ تاپ هایی که وزن شان کمتر از سه کیلوگرم است، می توانند ارتقاء داشته باشند.

پیشنهاد مطالعه : آیا صدای هارد لپ تاپ مشکل ساز است؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.