یکی از مشکلاتی که لپ تاپ ها و کاربران کامپیوتر می توانند با آن مواجه شوند، شناخته نشدن هارد دیسک است. این مشکلات ممکن است به دلایل زیادی ایجاد شوند که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت و باید به تعمیر هارد لپ تاپ بپردازیم. هنگامی که هارد دیسک شناسایی نمی شود، دستگاه به کاربر اجازه دسترسی به اطلاعات را نمی دهد و دستگاه تقریباً از کار می افتد. قبل از پرداختن به علل مشکل عدم شناسایی هارد، بد نیست بدانید که هارد های مورد استفاده در لپ تاپ ها از نوع 2.5 اینچی و هارد های مورد استفاده در کامپیوترها از نوع 3.5 اینچی هستند.
هارد دیسک در اکثر کامپیوترها و لپ تاپ های قدیمی از نوع IDE است که در کامپیوترها یا لپ تاپ های مدرن از نوع SATA می باشد. لپ تاپ ها و کامپیوترها از هارد دیسک های Seagate West Digital Toshiba Hitachi Samsung Maxtor IBM استفاده می کنند که ممکن است در صورت خرابی فیزیکی یا منطقی، هر کدام از این هارد دیسک را با مشکل شناخته نشدن هارد مواجه کنند.
علت شناخته نشدن هارد دیسک در لپ تاپ
اگر هارد دیسک دارای بخش بدی باشد، ممکن است هنگام نصب ویندوز جدید، تشخیص هارد دیسک ممکن نباشد. در این حالت داده ها قابل دسترسی نیستند. عامل دیگری که می تواند باعث ایجاد شناخته نشدن هارد دیسک شود، هارد دیسک معیوب است. بنابراین توصیه می شود در صورت مهم بودن اطلاعات هارد دیسک از تعمیر این قطعه خودداری کنید.
تعمیر هارد دیسک می تواند اطلاعات روی آن را مورد توجه قرار ندهد. سیستم و کابل های ارتباطی باید تمیز باشند، در غیر این صورت سیستم هنگ می کند و هارد دیسک شناسایی نمی شود. مطمئن شوید که کابل ها محکم هستند، سیم های ضعیف می توانند باعث شناخته نشدن هارد شوند. با این حال، دیسک را در سیستم دیگری بررسی کنید تا ببینید آیا دیسک در رایانه دیگری شناسایی شده است یا خیر. مشکل شناخته نشدن هارد دیسک می تواند برای لپ تاپ یا کامپیوتر مضر باشد. آیا صدای هارد لپ تاپ مشکل ساز است؟
عیب یابی مشکلات در صورت شناخته نشدن هارد دیسک
در همه سطوح مشخص نیست که آیا هارد دیسک شما به دلیل آسیب دیدگی خود هارد آسیب فیزیکی دیده است یا خیر. خرابی هارد دیسک اغلب با نویز عجیبی همراه است. بنابراین، نویز غیرمعمول یا نویز هارد دیسک ممکن است نشان دهنده اختلال در عملکرد هد یا هارد دیسک باشد. در صورت شناخته نشدن هارد به دلیل آسیب فیزیکی، هارد تعمیر می شود و با عملیات بازیابی هارد دیسک، اطلاعات روی آن بازیابی می شود.
در چنین مواقعی تعمیر هارد دیسک توصیه نمی شود، اما به هر حال لازم است اقدامات لازم برای تعمیر هارد و آدرس دهی هارد ناشناخته در محیطی کاملا مجهز و توسط افراد متخصص در این زمینه انجام شود. مرکز آنی تعمیر یکی از فعال ترین و مجهزترین شرکت ها در زمینه بازیابی و تعمیر هارد دیسک می باشد که کلیه خدمات بازیابی هارد دیسک را با گارانتی شش ماهه ارائه می دهد.
عدم شناسایی هارد دیسک و خرابی فریموری
سفت افزار یا فریمور (Firmware) ترکیبی خاص از نرمافزار و سختافزار است که تقریباً در تمامی دستگاههای هوشمند مانند مودم، چراغهای راهنمایی، کنترل تلویزیون، ساعتهای دیجیتال، لوازم جانبی رایانه و بسیاری از دوربینها یافت میشود.
در دستگاه مذکور فریمور امکان کنترل دستگاه را فراهم می کند. Firmware در واقع یک سیستم عامل سطح پایین است که رابط بین کاربر و سخت افزار است. اگرچه سیستم عامل ها در RAM سیستم یا در حافظه مانند هارد دیسک ذخیره می شوند، سیستم عامل معمولاً در حافظه Read Only یا ROM سیستم ذخیره می شود. سیستم عامل موجود در دستگاه توسط سازنده بر روی دستگاه نصب می شود.
سیستم عامل در ابتدای سخت افزار نصب می شود و ترکیبی از کد برنامه، کش سیستم و داده های ذخیره شده در داخل آن است. اگر فریمور هارد دیسک شما خراب شود، باعث کاهش سرعت هارد دیسک شما می شود. البته، دلایل زیادی برای کندی درایور وجود دارد، اما یکی از دلایل ممکن است خرابی سیستم عامل باشد.
مهمتر از نرم افزار این است که هارد، لپ تاپ و هارد توسط کامپیوتر قابل تشخیص نباشد. یعنی با مشکل شناخته نشدن هارد دیسک مواجه شویم. خرابی Master Boot Record نیز می تواند باعث این مشکل شود. کلیه خدمات مربوط به مشکلات ناشناخته هارد در مرکز تعمیرات لپ تاپ آنی تعمیر قابل دسترسی است.
شناخته نشدن هارد دیسک هنگام نصب ویندوز
یکی دیگر از مشکلاتی که ممکن است کاربران این دستگاه ها داشته باشند، عدم شناسایی هارد دیسک لپ تاپ در هنگام نصب ویندوز است. بدسکتورهای لپ تاپ یا هارد دیسک کامپیوتر شما می تواند مشکلاتی مانند راه اندازی نکردن یا راه اندازی مجدد ویندوز را ایجاد کند. خدمات مربوط به این بخش نیز با مراجعه به واحد بازیابی اطلاعات مرکز تعمیرات لپ تاپ آنی تعمیر قابل دریافت است.
کلام آخر
هارد ها ساختار پیچیده ای دارند که تعمیر آن ها هم یک کار تخصصی است. به شما توصیه می کنیم از تعمیر خودسرانه آن در صورت شناخته نشدن هارد خودداری کنید و آن را به دست یک متخصص کاربلد بسپارید تا از خرابی های بیشتر جلوگیری کنید. ممکن است در صورت یک غفلت تمام اطلاعات با ارزش شما روی هارد برای همیشه پاک شود و دیگر قابل بازیابی هم نباشد.