از علائم خرابی مادر برد می توان به روشن نشدن دستگاه اشاره کرد. زمانی که شما کلید پاور یا روشن و خاموش دستگاه را فشار می دهید متوجه می شوید دستگاه روشن نشده است، در این زمان شما باید احتمال دهید مادربرد دستگاه شما خراب است.
شارژ نشدن دستگاه لپ تاپ شما هم از علائم دیگر خراب بودن مادربرد است که در این زمان باتری به خوبی شارژ نمی شود. اگر دستگاه شما خاموش شود یا سیستم رایانه ای کنترل نشود می توانید احتمال خراب بودن مادربرد را بدهید.
در برخی مواقع ممکن است لپ تاپ خود را روشن کنید اما متوجه شوید تصویری که بر روی نمایشگر ظاهر شده است، کاملاً ناقص و در هم می باشد. اگر لپ تاپ شما به طور کامل کار نکند یا از کار بیفتد به احتمال زیاد مادربرد خراب است یا زمانی که لپ تاپ خود را روشن می کنید اما متوجه می شوید هارد دیسک صدای کارکردن نمی دهد و می توانید احتمال دهید مادربرد خراب شده است.
خرابی مادربرد
خرابی مادر برد یکی از بزرگترین مشکلات برای دستگاه لپ تاپ به شمار می رود که باید بگوییم اگر آن را تعمیر نکنید لپ تاپ شما دیگر قادر به کار کردن نیست. بسیاری از افراد معتقد هستند که اگر مادربرد لپ تاپ خراب شود شما باید لپ تاپ خود را کنار بگذارید و یک لپ تاپ نو خریداری کنید،در حالی که می توانید با آنی تعمیر برای تعمیر مادربرد لپ تاب خود بپردازید زیرا مادر برد از مهمترین بخش یک لپ تاپ است. وظیفه مادربرد کنترل کردن پردازش مرکزی است و باید آن را به اجزای دیگر ارتباط دهد و اگر مادربرد از کار بیفتد دستگاه قادر به انجام کاری نیست و هیچ یک از قطعات با پردازشگر ارتباط ندارند و قطعات دیگر هم نمی توانند کار کنند.
مادربرد تعیین کننده پورت های خروجی و ورودی سیستم می باشد و در واقع تمام قطعات سیستم به مادربرد متصل می شوند.
با مشکلات مادربرد چه کنیم؟
در صورت خرابی مادر برد شما باید دستگاه خود را تعمیر کنید تا دستگاه شما بتواند مانند سابق به فعالیت خود ادامه دهد. همانطور که بیان شد اگر نسبت به تعمیر مادربرد خود سهل انگاری کنید باید لپ تاپ جدیدی خریداری کنید.
اگر می خواهید هزینه های زیادی برای خرید مجدد لپ تاپ نپردازید و لپ تاپ خود را تعمیر کنید باید در مناسب ترین فرصت لپ تاپ را اصلاح کنید. در ابتدا شما باید سوئیچ Lid Closed را چندین بار بفشارید؛ اگر صفحه نمایش لپ تاپ شما مشکی شده یا لپ تاپ شما مانند سابق عملکرد ندارد ممکن است سوئیچ Lid Closed گیر کرده باشد و وقتی سوئیچ را بفشارید سوئیچ باز می شود.
البته برخی از لپ تاپ ها دارای سوئیچ مغناطیسی هستند که سبب می شود این مشکل برای آن ها پیش نیاید. در گام بعدی سیستم برق رسانی لپ تاپ را بررسی کنید؛ اگر با بررسی موارد گفته شده لپ تاپ شما درست نشد از یک مرکز تخصصی کمک بگیرید.
مهم ترین دلایل خرابی مادربرد
سوختگی قطعات مدار برد می تواند دلایل دیگر خرابی آن باشد. ممکن است مدار تغذیه و حافظه یا سایر قطعات مادربرد خراب شده باشد. در برخی مواقع امکان دارد به دلایل متفاوت یکی از قطعات مادر برد از جایشان جدا شوند یا از جایشان در بیاید که به اصطلاح به آن قطعه پریدگی می گویند.
ممکن است خازن الکترولیت مادربرد که به نوسانات برق حساس است آسیب ببیند یا نشت کند؛ در حقیقت یکی از رایج ترین علت های خرابی مادربرد نشت یا تغییر حالت خازن الکترولیت مادربرد می باشد. در برخی مواقع ایراد های صوتی هم موجب عملکرد نادرست مادربرد می شود.
سخن پایانی درباره علائم خرابی مادربرد
خرابی مادر برد یکی از مهمترین خرابی های لپ تاپ می باشد .که ممکن است در اثر عوامل مختلفی مانند مشکلات شیار گسترش گرافیک رخ دهد که در علت آن هم می تواند استفاده از کارت های گرافیک غیر استاندارد باشد.
البته نصب غلط کارت های گرافیکی در شکاف ممکن است صدمه ای به این قطعه بزنند. خراب بودن این قطعه مهم را در لپ تاپ یا کامپیوتر خود جدی بگیرید .و در سریعترین زمان ممکن از نمایندگی های تعمیرات تخصصی کمک بگیرید تا بتوانند به بهترین شکل دستگاه شما را تعمیر کنند.