نشانه های خرابی چیپ گرافیک: خرابی چیپ گرافیک Graphics chip failure به این معنی است که پردازش گرافیکی دستگاه هایی مانند لپ تاپ، رایانه و هر چیز دیگری در آن دستگاه مختل می شود. امروزه لپ تاپ ها دارای کارت گرافیک هایی هستند که به سرعت بخشیدن به برنامه های تصویر مانند نرم افزارهای ویرایش عکس و حتی بازی ها و … کمک می کنند. اگر این قسمت به درستی کار نکند برنامه های ویرایش تصویر مثل فتوشاپ و حتی نمایش تصاویر با مشکل مواجه می شوند. در این مطلب از آنی تعمیر نکاتی در مورد خرابی جیپ گرافیکی، علائم این مشکل و راه حل های آن  ارائه می دهیم. برای تعمیر و تعویض این قطعه و دریافت خدمات حرفه ای تر نیز می توانید از همکاران ما در آنی تعمیر واحد تعمیرات لپ تاپ  کمک بگیرید.

نشانه های خرابی چیپ گرافیک

معرفی نشانه ها

معمولا خود چیپ گرافیک آسیب خاصی نمی بیند و بد نیست بدانید که بسیاری از مشکلات مربوط به پایه چیپ گرافیکی است. خرابی چیپ گرافیک یا کارت گرافیک می تواند باعث ایجاد مشکلات ویدیویی در رایانه و لپ تاپ شود، اما این مشکلات دستگاه معمولاً به عنوان خرابی تراشه گرافیکی شناخته نمی شوند. در صورت نیاز تعمیر کارت گرافیک لپ تاپ می توانید به لینک آن مراجعه فرمایید. برخی از علائم خرابی تراشه:

  • متورم شدن و باد کردن
  • رنگهای مربعی و ترکیبی
  • نمایش خطوط افقی و یا سفید و آبی شدن صفحه نمایش
  • صفحه نمایش روشن می شود، اما تصویر بالا نمی آید
  • ریست شدن و خطای صفحه آبی بعد از نصب درایور گرافیک
  • صفحه روشن میشود اما تصویر نویز دارد.
  • صفحه نمایش روشن میشود اماتصویر آبی است.
  • راه اندازی برنامه ها با دانلود نرم افزارهای گرافیکی (مثلا اجرای بازیهای سخت) انجام نمی شود
  • صفحه روشن می شود و تصویر به صورت عادی و صحیح نمایش داده می شود اما پس از مدتی تصویر آسیب می بیند.
  • صفحه باز می شود و تصویر عادی و صحیح به نظر می رسد اما پس از مدتی به اصطلاح تصویر گیر می کند.
  • در تست سلامت چیپ، دو طرف خازن سرامیکی smd دور تراشه حلقه می زند یا در تست بازار عدد یکم تراز 0 را نشان می دهد.

نحوه تعمیر خرابی چیپ گرافیک

برای تعمیر چیپ گرافیکی از ابزار مخصوصی استفاده می شود که اغلب دستگاه GB است.این فرآیند معمولاً شامل حذف تراشه گرافیکی از مادربرد است. و به جای آن یک تراشه جدید با همان مشخصات و مدل نصب کرد. جایگزینی  یک روش رایج برای تعمیر چیپ های گرافیکی است. بیشتر تعمیرات زمانی اتفاق می افتد که قطعات آسیب ببینند. در واقع می توان گفت زمانی که چیپ گرافیکی خراب است، این قطعه قابل تعمیر نیست و باید تعویض شود.

پیشنهاد مطالعه: اطلاعاتی درباره تعمیر کارت گرافیک لپ تاپ

دلایل خرابی چیپ  گرافیک چیست؟

به طور کلی، اگر دستگاه عمر طولانی داشته باشد، چیپ گرافیک آن ممکن است از کار بیفتد. عمر رایانه قابل حمل، بار کاری رایانه قابل حمل، فشار کاری رایانه قابل حمل، دمای دستگاه تولید شده در حین کار، مایع موجود در دستگاه  در خراب شدن این قطعه مهم هستند.

برای جلوگیری از خرابی چیپ گرافیک لپ تاپ چه باید کرد؟

بهترین راه برای جلوگیری از خرابی یک چیپ گرافیکی این است که کامپیوتر خود را تمیز نگه دارید و مراقب دمای آن باشید. بهتر است از فن لپ تاپ خود به درستی نگهداری کنید. نسبت به گرمای تولید شده توسط دستگاه در حین کار حساسیت بیشتری نشان دهید  و دما را پایین نگه دارید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که کامپیوتر را روی یک سطح صاف و بدون مو در حین کار قرار دهید. برای این منظور مواد شیشه ای، چوبی یا فلزی مناسب هستند. از کول پد خارجی هم می توانید استفاده کنید.

مراحل تعمیر چیپ گرافیک

در مبحث نشانه های خرابی چیپ گرافیک، اولین قدم بعد از اطمینان از خرابی چیپ گرافیک، باز کردن لپ تاپ و بررسی دقیق قطعات آن است.

مرحله بعدی بررسی مادربرد دستگاه و بررسی هرگونه نقص فیزیکی یا تعمیر و نگهداری قبلی است که ممکن است در فرآیند تعویض چیپ گرافیک اختلال ایجاد کند.

در این مرحله مادربرد دستگاه روی یک Chipset Changing Machine یا BGA Machine مخصوص قرار می گیرد تا پارامترهای لازم را انجام دهد. یافتن مشکل اصلی در این مرحله حاصل تجربه و دقت بالای کارشناسان مسئول تعمیر کردن لپ تاپ است.

در این مرحله، چیپ  گرافیکی کاملاً جدید روی مادر برد نصب می کنند.

مرحله آخر نصب چیپ گرافیک و تعویض آن است. پس از تکمیل، عملکرد چیپ و تعمیر فن لپ تاپ که ارتباط مستقیمی با طول عمر و دوام این قطعه دارد، به مدت 24 ساعت یا دو روز مورد بازرسی قرار می گیرد تا از ایمنی کامل دستگاه اطمینان حاصل شود. حالا لپ تاپ آماده است تا به مشتری تحویل داده شود.

اهمیت خرابی چیپ گرافیک

خراب شدن چیپ های گرافیکی در همه لپ تاپ ها  بسیار مهم است. به عنوان مثال، عدم وجود این قطعه در لپ تاپ  معمولاً  تصویر ظاهر نمی شود و  نمایشگر سیاه رنگ می گردد. به هم ریختگی در صفحه نمایش، بررسی این مشکلات را بسیار آسان می کند، اما در بیشتر موارد، تعدادی تست و بررسی برای تشخیص خرابی چیپ گرافیک وجود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.